Gulášová polévka
2 lžíce oleje
1 větší cibule
1 lžička sladké papriky
200 g brambor
20 g tuku
30 g hladké mouky
sůl, pepř, majoránka.
Maso vcelku omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a zpěníme na tuku. Vložíme na ni připravené maso a opečeme ho. Přidáme papriku a v tuku s masem ji jen promícháme. Maso osolíme a opepříme. Zalijeme vodou, přikryjeme a maso nejdříve dusíme. K poloměkkému masu přidáme oloupané brambory nakrájené na kostky, zalijeme ještě vodou a vaříme společně s masem do měkka. Zahustíme jíškou, dochutíme česnekem utřeným se solí a majoránkou.
Komentáře
Přehled komentářů
To maso dávám mletý.Je to rychlejší ,pro mě chutnější a hlavně to jedli děti když byli malí a vše nejdřív museli proskoumat.
Namel maso
(Petr, 24. 9. 2009 21:04)