Kapustové karbanátky
26. 2. 2007
1 hlávka kapusty
1 cibule
50 g slaniny
3 vejce
50 g másla
1 rohlík rozmočený v mléce
80 g hladké mouky
hrst nakrájeného pórku
1 lžíce rozsekané zelené petrželky
1 dl mléka
strouhanka na zahuštění
sůl a pepř
Kapustu uvařenou v osolené vodě dáme vychladit a nadrobno rezsekáme s máčeným rohlíkem. Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme máslo a v něm zpěníme nadrobno rozsekanou cibuli. Zasypeme moukou, osolíme, opepříme a za stálého míchání zalijeme mlékem. Po zhoustnutí směsi vmícháme kapustu s rohlíkem, petrželku, pórek, vejce a strouhanku a tvoříme karbanátky, které po obou stranách osmažíme dozlatova.Podáváme s brambory nebo tmavým chlebem a zeleninovým salátem.
1 cibule
50 g slaniny
3 vejce
50 g másla
1 rohlík rozmočený v mléce
80 g hladké mouky
hrst nakrájeného pórku
1 lžíce rozsekané zelené petrželky
1 dl mléka
strouhanka na zahuštění
sůl a pepř
Kapustu uvařenou v osolené vodě dáme vychladit a nadrobno rezsekáme s máčeným rohlíkem. Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme máslo a v něm zpěníme nadrobno rozsekanou cibuli. Zasypeme moukou, osolíme, opepříme a za stálého míchání zalijeme mlékem. Po zhoustnutí směsi vmícháme kapustu s rohlíkem, petrželku, pórek, vejce a strouhanku a tvoříme karbanátky, které po obou stranách osmažíme dozlatova.Podáváme s brambory nebo tmavým chlebem a zeleninovým salátem.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář