Makovec
26. 2. 2007
400 g polohrubé mouky
200 g másla
200 g pískového cukru
2 žloutky
200 g mletého máku
1/2 sáčku prášku do pečiva
1/4 l mléka
sníh ze dvou bílků
tuk a mouku na formu
Máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky a mák střídavě s mlékem, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh. Těsto dáme do vysypané formy a pečeme s silně rozpálené troubě asi 40 minut. Vychadlý makovec zdobíme buď polevou z čokolády, nebo jen pocukrujeme.
200 g másla
200 g pískového cukru
2 žloutky
200 g mletého máku
1/2 sáčku prášku do pečiva
1/4 l mléka
sníh ze dvou bílků
tuk a mouku na formu
Máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky a mák střídavě s mlékem, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh. Těsto dáme do vysypané formy a pečeme s silně rozpálené troubě asi 40 minut. Vychadlý makovec zdobíme buď polevou z čokolády, nebo jen pocukrujeme.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář