Bavorské vdolečky
Rozdrobené droždí dáme do hrnečku s cukrem a malým množstvím vlažného mléka, přikryjeme a necháme vykynout. Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, doprostřed dáme v mléce rozšlehaný žloutek, rozehřátý tuk, vykynuté droždí s vlažným mlékem, rozděláme hnětačem středně tuhé těsto. Přikryté necháme kynout, po vykynutí rozválíme na pomoučeném vále. Tvořítkem vykrajujeme vdolečky. Přikryté necháme krátce kynout, pak uprostřed každého vdolečku utvoříme oběma palci prohlubeninu. Vkládáme je do kastrolu s dobře rozehřátým tukem a smažíme nejprve pod pokličkou po obrácení ez pokličky. Usmažené vdolečky necháme dobře okapat. Potíráme povidly a sypeme tvarohem. Můžeme doplnit šlehačkou.