Mleté řízky s párkovou směsí
26. 2. 2007
300 g mletého masa (hovězí a vepřové)1 žemle
1 vejce
mletá sladká i pálivá paprika
česnek
2 lžíce hladké mouky
sůl
olej
1 párek
1 cibule
200 g sterilovaného leča
2 lžíce rajčatového protlaku
chilli
Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme vodou, po prosáknutí vodu vymačkáme a žemli rozmělníme. Přidáme mleté maso, vejce, papriku, rozetřený česnek, hladkou mouku, sůl a dobře promícháme. Ze směsi uděláme 4 řízky a opečeme je po obou stranách na oleji nebo je potřeme olejem a opečeme v grilu. Mezitím cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, krátce podusíme na oleji, přidáme párek nakrájený na kolečka, lečo, protlak, chilli, sůl a krátce podusíme. Řízky na talířích obložíme horkou směsí a podáváme s rýží.
1 vejce
mletá sladká i pálivá paprika
česnek
2 lžíce hladké mouky
sůl
olej
1 párek
1 cibule
200 g sterilovaného leča
2 lžíce rajčatového protlaku
chilli
Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme vodou, po prosáknutí vodu vymačkáme a žemli rozmělníme. Přidáme mleté maso, vejce, papriku, rozetřený česnek, hladkou mouku, sůl a dobře promícháme. Ze směsi uděláme 4 řízky a opečeme je po obou stranách na oleji nebo je potřeme olejem a opečeme v grilu. Mezitím cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, krátce podusíme na oleji, přidáme párek nakrájený na kolečka, lečo, protlak, chilli, sůl a krátce podusíme. Řízky na talířích obložíme horkou směsí a podáváme s rýží.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář